Φωτογραφικό Πείραμα: Λεωφορείο VS Φωτογράφος

Σήμερα έπρεπε να πάνω ένα μικρό ταξίδι στη Θεσσαλονίκη με αυτοκίνητο και να γυρίσω με Λεωφορείο λίγο αργότερα. Σε όλο το ταξίδι ήμουν παρέα με έναν ξάδελφο και με την φωτογραφική μηχανή με ένα 35αρι φακό. Τελειώνοντας αυτήν την ημέρα βρέθηκα έκπληκτος με το αποτέλεσμα, όχι τόσο από πλευράς ποιότητας αλλά από πλευράς ψυχολογίας και διάθεσης.

Λοιπόν σας παρουσιάζω το Πρότζεκτ «Λεωφορείο VS Φωτογράφος»

Στάδιο 1: Ξεκινώντας το πρωί με διάθεση και φως κοιτάς έξω από το παράθυρο και όταν κάτι σου κεντρίσει το μάτι κάνεις και μερικά κλικ μέσα από το τζάμι του αυτοκινήτου.

BUS-A--1

BUS-A--2

BUS-A--3

Στάδιο 2: Μετά τη δουλειά που είχαμε να κάνουμε πήραμε το λεωφορείο μέσα στη Θεσσαλονίκη, Street φωτογραφία με όρεξη και αναζήτηση για λίγο φως.

BUS-B--1

BUS-B--2

BUS-B--3

Στάδιο 3 : Η επιστροφή στην Αλεξανδρούπολη με το λεωφορείο της γραμμής. Ο ήλιος ακόμα δυνατός και το ένστικτο του Street φωτογράφου ακόμα επηρεάζει την οπτική. Φωτογραφίζεις ότι βρεις μικρές ιστορίες, ανθρώπους, το διπλανό στην καρέκλα, εσένα να βλέπεις αλλιώς τον κόσμο μεσα απο τα φίλτρα της μηχανής…

BUS-C--1

BUS-C--2

BUS-C--3

BUS-C--4

BUS-C--5

BUS-C--6

BUS-C--7

BUS-C--8
BUS-C--10

Στάδιο 4: Έχουν περάσει ήδη αρκετές ώρες, το φως πέφτει και η κούραση και η βαρεμάρα του ταξιδιού αρχίζουν και κερδίζουν έδαφος μέχρι που πιάνεις την μηχανή και ξεκινάς να παρατηρείς το ταξίδι με άλλη οπτική. Αυτό που βλέπεις έξω είναι ένα κινούμενο τοπίο μέσα από το βρόμικο τζάμι του λεωφορείου. Αν και όμορφο το χρώμα το τζάμι έχει καταστρέψει όλη την οξύτητα της εικόνας. Ευκαιρία για λίγο BW και λίγο βρόμικες πρόχειρες εικόνες σε ασπρόμαυρο φιλμ.

BUS-D--1

BUS-D--3

BUS-D--4

BUS-D--5

BUS-D--6

BUS-D--7

BUS-D--8

BUS-D--10

BUS-D--12

BUS-D--13

BUS-D--14

BUS-D--15

BUS-D--16

BUS-D--17

BUS-D--18

Στάδιο 5: το φως μειώθηκε και ένα πολύ κόκκινο ηλιοβασίλεμα γεμάτο contrast έχει καλύψει τον ουρανό. Προσπαθείς να το πιάσεις. Ανεβάζεις πολύ τα ISO και προσπαθείς να πιάσεις την πληροφορία στα Highlights

BUS-F--1

BUS-F--3

BUS-F--2

Στάδιο 6: Το φως μειώνετε δραματικά γιατί βραδιάζει , η δίψα για φωτογραφία όχι. Αρχίζεις και ανεβάζεις το χρόνο του διαφράγματος και μεταβιβάζεις την ματιά σου σε πιο σουρεαλιστικές καταστάσεις. Αρχίζεις να γράφεις σε συνδυασμό με την ελάχιστη ένταση του φωτός και με την κίνηση του λεωφορείου.

BUS-E--1

BUS-E--7

BUS-E--6

BUS-E--5

BUS-E--4

BUS-E--3

BUS-E--2

Στάδιο 7: Μετά από αρκετές ώρες ταξίδι και πλέον χωρίς φως αρχίζεις και βαριέσαι. Κλείνεις την κάμερα και λες φτάνει ώσπου κοιτάς μέσα και βλέπεις αυτό το κόκκινο και το μπλε φως επάνω στα ταμπλό να σε μαγεύει. Ώρα για λίγη παράνοια, πολλαπλές εκθέσεις και μεγάλοι χρόνοι. Ζωγραφική με το φως σε ένα βαθύ ψυχολογικό παιχνίδι.

BUS-G--1

BUS-G--19

BUS-G--18

BUS-G--17

BUS-G--16

BUS-G--15

BUS-G--14

BUS-G--13

BUS-G--12

BUS-G--11

BUS-G--10

BUS-G--9

BUS-G--8

BUS-G--7

BUS-G--6

BUS-G--5

BUS-G--4

BUS-G--3

BUS-G--2

Στάδιο 8. Τα έχεις δώσει όλα. Κλίνεις την κάμερα και περιμένεις ανυπόμονα τα 5 λεπτά που μείναν για το τέλος του ταξιδιού.

Συμπέρασμα. Θα παρατηρήσατε ότι το κάθε ένα από αυτά τα στάδιο θα μπορούσε να είναι και ένας τελείως διαφορετικός φωτογράφος. Άρα μέσα μας ως άνθρωποι αν αφεθούμε τελείως και απλά βιώσουμε τη στιγμή και τους περιορισμούς μπορούμε να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας μέσα από τις εκδοχές του… (οκ στο τέλος πρέπει να είχα γίνει πολύ extreme αλλά για δες που μου άρεσε το αποτέλεσμα J )

Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *